Followers

Friday, 26 February 2016

Preloved Madness Sale - Day 1

Hi & Assalammualaikum..

6 Feb 2016 (Sat), Bangi Gateway

Janji dengan Faezah lepas maghrib gerak..
Siap2, pukul 7lebih keluar rumah, pukul 830 sampai..
Sampai2 tu tengok parking penuh..
Sekali masuk je BG tu, haaa ramai dah beratur..
Ada yang beratur start pukul 8pm hari jumaat malam pon ada..
Gigih nya diaaa..

PMS ni diaorang jual barang2 preloved yang masih elok..
Ada tu barang2 yang tak pakai lagi pon ada..
Eka la tag kat ig pasal PMS ni..
Hari2 lah duk usha ig PMS tengok barang2 dia upload yang akan ada kat PMS ni..


Ni crew PMS get ready pukul 9am dia nak lepaskan orang masuk membeli..


Ni dia orang beratur panjang menjela..
Sambil2 tengah beratur tunggu diaorang nak lepaskan masuk sikit2, crew PMS datang seal beg utk elakkan kecurian..
Time ni perut dah mula bunyik2 laporrr..
Maklum la pagi2 tak sempat breakfast..


Lebih kurang setengah jam jugak la beratur menunggu baru lepas masuk dalam tu..
Kira setiap 5minit macam tu barisan bergerak kedepan..
Dari jauh membara je tengok orang berebut2 pilih ambik barang.. Huhuhu..


930am macam tu sy dah nak sampai pintu masuk..
Time ni tengok je org2 dalam tu rakus memilih barang..
Ada penuh tangan kiri kanan letak barang..
Haishhhh mengugat betul..


Eh tetiba gambar princes..
RA tinggal dengan antie cik kejap kat rumah..
Taknak bawah dia.. Takut dia tak selesa nanti & lama tunggu ibu membeli belah cuci mata.. Hhehehe..
Bangun je terus tengok tv..


Faezah & the geng..
Terasa muda remaja pulak keluar dengan diaorang semua..
Rasa macam belum kahwin.. Kihkihkih..




Ni ha suasana dalam PMS tu..
Penuh & ramai orang..
Kat ruangan beg & kasut tersangat padat!
Nak mencelah nak tengok pon takdapat sebab orang berhimpit2..
Orang dah reda, baru sy jenguk2 tengok beg & kasut..
Nasib baik dapat jugak beg..

Sy masuk je terus tuju ke barang2 baby..
Tak rasa sangat nak beli untuk diri sendiri..
Cari barang anak dulu..
Bahagian barang2 baby tak ramai orang..
Boleh pilih belek satu satu barang..


Pukul 930am masuk dalam tu, dekat pukul 12pm baru keluar..
Bayangkan berapa jam duduk dalam tu pusing2 belek2 barang..
Memang mengila betul la..
Macam2 ada tudung baju beg kasut jubah jaket & segala2 nya la barang2 perempuan..


Ni lah hasil berejam duduk dalam PMS tu..
Ni pon dah sorting mana yang nak mana yang taknak..
Kalau tak, jenuh la nak menjawab dengan eshat nanti.. Hahahaha..

Barang yang di beli
1) Beg Hello Kitty
2) Beg Sling
3) Boots untuk RA
4) Shoe untuk RA
5) Snowcape
6) Sweater
7) Tudung 6 helai
8) Blouse
9) Baju untuk RA & Daiyyan 2 helai

Free item
1) Sungales
2) Storage plastik
3) Casing iphone
4) Cluth
5) Tshirt

Total damage : RM61

Bayangkan barang banyak ni RM61 je..
Haaa memang berbaloi-baloi..
Next year kena join lagi PMS ni..
Diaorang buat PMS ni setahun sekali je..


Haaa kena buli sayang ibu ni. Hahahha..

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Gigih nya Rina oiii. Kalau akak rimas bersesak-sesak tu.

    ReplyDelete
  2. Bestnyer...siap ada freegift lagi.

    ReplyDelete