Followers

Tuesday, 29 March 2016

Personal Shopper Ikea Nilai/Sepang

Hi & Assalammualaikum..

Macam mana sy boleh terjebak dengan Personel Shopper Ikea ni?
Haaa apa lagi hasutan dari officemates laaa. Hahahaha..
Akak2 opis ni ada la 2 3 orang yang kaki barang2 ikea..
Lepas dah diaorang join kan sy masuk group whatsapp, diaorang join kan pulak masuk page decodeco ikea..
Haaa dah satu kerja hari2 sy dok terjah page tu..
Sekarang sampai on kan notification page tu..
Adududududu memang dah kena SAKA barang2 ikea ni.. Kihkihkih..

Sebelum2 ni sy memang dah ada beli barang2 ikea sikit2..
Dulu kalau nak beli barang ikea, kena la pergi damansara nun..
Tapi sejak2 ikea cheras dah bukak ni, dekat & senang la sikit kalau nak beli barang ikea..
Tu pon baru 2kali sy jejak kaki ke ikea cheras tu..

Plan nak pergi baru2 ni tapi ada benda yang tak dapat di elakkan..
Terus roger2 PS ikea Nilai/Sepang order barang..
Haaa settle gundah gelana sekejap tak dapat pergi ikea time tu..
Janji dapat barang ikea terubat dah jiwa ni.. Huhuhu..

Tapi PS Ikea ni ada caj upah la..
Guna tenaga orang babe, tak kan free2 je..
Dengan minyak toll lagi..
Kalau di kira2 lebih kurang je sebenarnya..
Tolak campur minyak toll semua sama je harga yang PS caj kan..

Lagi satu, kira ok jugak kirim beli barang kat PS ni..
Takde la kita terbeli barang2 yang takde dalam list..
Sy kadang2 tu selalu je terbeli barang2 yang tak plan pon nak beli kat ikea tu..
Bila dah ada PS ni, kurang la sikit risiko terbeli barang2 ikea tu.. Huhuhu..

Nak order barang apa pon pening..
Sampai ubah 2 3 list barang..
Bila masuk website ikea tu ada je barang2 yang berkenan..
Dari takde dalam list tetiba terus masuk dalam list.. Ishhhh bahaya sungguh!

28 March 2016, PS Ikea Nilai/Sepang buat trip ke ikea..
Lepas buat 2 3 list, kira2 budget tak pikir apa dah terus hantar order whatsapp..
Kena confirm order cepat..
Pejam mata jela buat payment..
Sebab kalau tunggu lagi lama, lagi ubah ubah list..

PS ikea Nilai/Sepang ni ada 2 orang admin..
Admin diaorang pon ok, layan je apa cust diaorang nak..
Cust tanya apa2 barang, diaorang akan carik kan gambar apa kita nak..

Settle order & buat payment, tunggu la barang2 ikea idaman hati sampai..
Untuk PS ikea Nilai/Sepang ni salah satu pick up point mcd kota warisan.
Tapi malam tu sy keluar, kena la minta tolong PS ikea tu delivery sampai ke rumah..
Delivery ke rumah caj RM10 sahaja..

Last delivery ke rumah sy dalam pukul 11lebih..
Time tu sy pon baru sampai rumah..
Borak2 punya borak, PS ikea tu pernah duduk menyewa kat taman sy duduk tu..
So dia tau lah selok belok jalan masuk taman tu..
Barang sampai, waaaaaaa tersenyum puas iolls.. Huhuhu..
Tak sabar nak deco deco ikea..


Sekali 2 hyllis sy beli..
Masa 1st pergi ikea cheras tu kan takde stock..
Balik frust je sebab tak dapat beli..
Hari2 tengok gambar hyllis, mengidam sangat..


Ni barang2 lain..
Tak sabar nak kemas & deco deco..


Karipap ikea pon boleh kirim sekali..
Rupa macam ni sebab dah masuk peti ais dah jadi sejuk..
Dapat makan panas2 sedap nyaaaaaaaaaa...

Next month nak shopping lagi laaaa..
Hari2 bertambah wishlist apa nak beli ni..
Apa pun tq so much pada Jema & Nana (admin) yang sudi tolong belikan & delivery barang2 ikea sampai ke rumah..
Ni bukan kerja senang untuk diaorang beli barang, angkat barang & beratur nak bayar semua tu..
Dengan drive bawak kereta penuh dengan barang2..
Sy memang tabikk la kat diaorang sanggup bersusah payah buat semua tu..
Semoga di balas jasa baik uolls tolong kakak2 yang dah terkena SAKA barang2 ikea ni.. Hahahaha..
Jumpa nextmonth Jema & Nana.. Hihihi..

Love, Rina Ellisa

Saturday, 26 March 2016

Sushi King Alamanda Putrajaya

Hi & Assalammualaikum..

25 Mar 2016 (Fri), Alamanda Putrajaya

Ni kali kedua sy try makan sushi.
Nak bawak eshat try makan..
Sebab dia pon tak pernah makan sushi..
Sy nak menterjebak kan dia pulak.. Hehehe..
Ambik feel sikit B.. Nanti dah sampai jepun takde hal la.. Hahaha..

1st time makan dengan officemates kat mitsui KLIA..
Time tu memang tak tahu apa pon menu2 sushi ni..
Apa officemates hidang kan depan mata ngap ngap je..
Sampai la bila cicah sushi dengan wasabi..
Haaa ambik kau!
Dari duduk terus bangun ambik nafassss.. Wahahaha..
Pedas dia tarik sampai ke hidung..
Merah muka sampai keluar air mata.. Hahahaa..
Aduhh kelakar betul la..

Sy pon selamber jela colek wasabi tu banyak2..
Sekali ambikk.. Pedih hidungg.. Kihkihkih..

Sampai je sushi alamanda tengok orang beratur kat luar kedai tunggu table kosong..
Kitaorang tunggu tak lama pon..
Tak sampai 5minit ada table kosong..
Masuk je dapat bar table..

Sy pilih sushi yang sy makan jela time try dengan officemates haritu..
Yang lain2 macam tak masuk tekak je..


Ni yang sy suruh eshat try..
Ada lagi 2 pinggan, salmon & tauhu tu..
Yang salmon tu eshat sorang habis kan..
Erkkkkk lalu pulak dia makan salmon mentah tu..
Sy tengok pon dah kembang tekak.. Huhuhu..

First time eshat try makan sushi2 yang sy pilih tu, dia kata tak sedapp..
Kalau nak cuba merasa boleh laaa..
Alaaa u ni memang tekak tempoyak sungguh.. Hahahahha..
Kena cuba kali kedua baru eshat suka kot..

Sy 1st time try tu rasa nak terkeluar balik semua nya..
Bila cuba makan kali kedua haaa macam dah start suka je.. Huhuhu..
Macam kena repeat je lagi makan sushi ni.. :D


Princess pon sibuk nak makan sushi ye..
Dah besar nanti princess makan ye..
Kecik2 tak boleh makan.. Ibu abah je boleh.. Hehehe..

Sementara tunggu panas kan makanan dia, habis chopstick & mangkuk jadi barang mainan dia..
Mainan dia sy lupa pulak nak bawak..
Habis jatuh kelentang kelentung mangkuk ke bawah.. Hahahaha..


 Ibu & princess..


Settle makan jom la balik..
Antara sushi king alamanda & mitsui KLIA, sy lagi suka mitsui KLIA..
Lagi banyak pilihan sushi..
Kat alamanda ni tak banyak sangat pilihan..
Ke sebab sy pergi time malam, chef dah malas nak buat yang baru?
Lepas ni nak repeat lagi lah!
Nyummm nyummm!

Love, Rina Ellisa

Tuesday, 15 March 2016

Journey Of Princess RA : Happy 11 Months!

Hi & Assalammualaikum..

14 March 2016, Monday

Lagi sebulan RA nak setahun..
Ada satu haritu kat meja makan..
Eshat duk cakap cakap la dengan RA..
"Kejap je dah besar anak abah"
"Dulu baru2 lahir RA duduk hospital seminggu, sedih je abah"
"Tangan kiri kanan kena cucuk masuk kan ubat hari hari"
Yang sy duduk sebelah ni dah terdiam menahan sebak..
Apa punya dialog daaa..
Buat orang touching je.. Huhuhu..

14 March RA sebelas bulan..
Terlalu cepat masa berjalan..
Tak puas rasa nya ibu abah nak gomol2 RA..
Bulan depan RA dah setahun pon..

Progress dari 10bulan nak ke 11bulan :-

Berdiri Lepaskan Tangan
Bila berdiri nak lepas2kan tangan
Kita ni takut kalau dia jatuh ke apa..
Tapi dia selamber je dia berdiri joget2 lagi..
Adudududud anak ku..

Nak salam orang
Pandai dah hulur tangan nak salam orang..
Itu pon ikut mood dia la..
Kalau mood dia terlebih ok berkali kali dia nak salam orang tu.. Hahahaha..

Buat Flying Kiss
Lepas salam automatic nak buat flying kiss..
Tapi pandai buat lekapkan tapak tangan kat mulut jela..
Tak lepas pon kisss dia tu.. Huhuhu..
Lepas tu buat bunyik "muahhh"..

Suka Goyangkan Badan
Pantang dengar muzik sikit, laju je gerak2kan badan..
Dan paling suka bila dengar lagu didi..
Haaaa laju je gerak2 kan punggung diaa tuu..
Bila dengar lagu kalau rasa gembira tu, pandai hentak2 kaki dah..

Kat taska, teacher cerita..
Teacher biarkan anak2 semua dalam baby coat, lepas tu pasangkan lagu didi..
Haaa semua berjoget dalam baby coat..
Habis baby coat diaorang goyang2 kan.. Hahahaha..
Haaa punya kuat pengaruh lagu didi & friends tu..

Suka Makan
Bagi la apa je, laju je makan..
Buat masa ni sy banyak bagi dia buah-buahan je untuk dia kudap-kudap..
Sy control lagi pemakanan dia..
Snack instant sy memang tak akan bagi..
Puree & bubur dia sy rela buat sendiri dari bagi cerelac atau apa2 biskut readymade..
Nanti nak buatkan RA cookies bila free..
Tepung atta dah beli..

Melangkah 2 tapak
Petang kat rumah lepas balik dari taska tu, saje la sy tatihkan RA..
Lepas kan tangan dia, dia melangkah dua tapak je..
Ya Allah best nye tengok walaupon sekejap je dia melangkah tu..
Tak sabar nak tengok RA berjalan..

13 Mar 2016, 10months 29Days

Selamat ulangbulan yang ke 11 sayang ibu..
IbuAbah sayang princess selamanya..
Cepat jalan sayang.. IbuAbah nak bawak princess jalan tempat best best ni..

Love, Rina Ellisa

Monday, 7 March 2016

Journey Of Princess RA : Teman Mummy Shopping

Hi & Assalammualaikum..

6 Mar 2016 (Sun), Madre Bangi Sentral

Ahad tu eshat ada class pukul 3pm..
Tapi singgah bangi gateway dulu..


Sy nak beli choc roll..
RM1.40 kot seketul..
2 3 hari teringin sangat2..
Makan panas2 dengan inti coklat tu..
Wuuuuu layan..
Beli sampai 4ketul.. Haaa makan la puas2..
Lepas tu terus lunch kat food court situ..

Eshat hantar sy & RA kat rumah mak putrajaya, dia pon pergi class..
Lepas tu kakngah ajak pergi bangi sentral pulak..
Dia nak pergi tengok kasut kat madre ada sale..
Mummy dah ajak jalan, sy laju jelaaa.. Hehehehe..

Hari ahad parking penuh kat bangi sentral tu..
Pusing 2 3 kali baru dapat parking..
RA dalam kereta susu je terus tidur..
Sampai je, angkat dia terus jagaaaa..


Baru bangun tidur, ambik mood dulu nak jelajah dalam kedai tu..


RA dah start main depan cermin..
Dia memang suka kan cermin..
Tengok cermin lepas tu senyum sorang2.. Hehehhe..







Haaa suka RA main depan cermin..
Cermin kat madre tu besar2 gedabakk.. Huhuhu..

Cantik2 kasut kat madre ni..
Ringan pulak tu..
Colour pon menarik2..
Haishh nasib la eshat dah warning awal2 jangan beli kasut..
Dia tau kalau bini dia beli tah bila nak pakai.. Huhuhu..
Jadinya tengok je kakngah try kasut..
RA pon seronok main2 cermin kat situ..

Setel beli kasut, jalan2 masuk kedai2 baju tudung dekat2 situ..
Haishhh baru masuk 2 3 kedai kakngah dah berbeg beg shopping..
Belum masuk kedai sampai hujung lagi.. Hahahahha..

Love, Rina Ellisa

Wednesday, 2 March 2016

INSTAGRAM REVIEW : @drypersweeweedry

Hi & Assalammualaikum..

Sebelum ni sy ada bisnes jual drypers saiz NEWBORN & S..
Tq customer yang dah beli & deal dengan sy beli drypers sebelum ni..
Seronok berniaga ni lagi2 dapat customer yang senang berurusan..

Hujung bulan dec 2015 haritu, supplier inform dah stop penjualan sebab diaorang dah tak dapat harga yang sepatutnya..
Jadi nya, sy tak ada ambil order dah..
Baru2 ni supplier inform, dia ada dapat drypers saiz S sahaja.
Tapi harga masih jimat lagi..

Jadinya, senang taknak campur aduk kan instagram personel sy dengan instagram bisnes..
Sy create satu account untuk bisnes..
Sekarang kan 1fon dah boleh bukak banyak2 ig..
Haaa senang la sikit main switch acc je..




Ajak kawan-kawan, ibu2 mengandung, mak2 yang ada anak kecik tu follow instagram @drypersweeweedry
IG ni baru je sy create..
Tak sempat nak make over lagi..
Nanti dah free free sikit nak touch up lagi..

Siapa nak join order batch 1/2016 ni..
Bukak order sampai esok sahaja..
Boleh email sy rina_ellisa@yahoo.com
COD hari sabtu atau ahad sahaj setiap minggu yea..
Kali ni nak tukar sikit terma & condition COD..
Sy nak menyenangkan sy & customer..

Stock kali ni, hanya saiz S sahaja..
Takde saiz newborn macam yang sy jual sebelum ni..
Drypers ni dijamin original dari kilang..
Jangan risau yea..
Harga memang murah dari pasaraya..

Kat bawah ni detail :-
- DRYPERS WEE WEE DRY SAIZ S SAHAJA
- 1 BOX ADA 8 PACK
- 1 PACK ADA 32 PCS
- COD KLIA/KOTA WARISAN/NILAI/PUTRAJAYA/CYBERJAYA/BANGI
- COD LUAR KAWASAN CAJ RM5 PER TRIP
- POSTAGE TAMBAH RM15
- HARGA RM100 SAHAJA UNTUK 1 BOX

email sy rina_ellisa@yahoo.com atau tinggal kan no telefon di ruang komen untuk sy whtsapp nanti..
Dont worry no telefon sy tak publish..
Eh cepat follow @drypersweeweedry..
Sy nak bagi gift pada follower yang bertuah ni..

Love, Rina Ellisa