Followers

Tuesday, 29 March 2016

Personal Shopper Ikea Nilai/Sepang

Hi & Assalammualaikum..

Macam mana sy boleh terjebak dengan Personel Shopper Ikea ni?
Haaa apa lagi hasutan dari officemates laaa. Hahahaha..
Akak2 opis ni ada la 2 3 orang yang kaki barang2 ikea..
Lepas dah diaorang join kan sy masuk group whatsapp, diaorang join kan pulak masuk page decodeco ikea..
Haaa dah satu kerja hari2 sy dok terjah page tu..
Sekarang sampai on kan notification page tu..
Adududududu memang dah kena SAKA barang2 ikea ni.. Kihkihkih..

Sebelum2 ni sy memang dah ada beli barang2 ikea sikit2..
Dulu kalau nak beli barang ikea, kena la pergi damansara nun..
Tapi sejak2 ikea cheras dah bukak ni, dekat & senang la sikit kalau nak beli barang ikea..
Tu pon baru 2kali sy jejak kaki ke ikea cheras tu..

Plan nak pergi baru2 ni tapi ada benda yang tak dapat di elakkan..
Terus roger2 PS ikea Nilai/Sepang order barang..
Haaa settle gundah gelana sekejap tak dapat pergi ikea time tu..
Janji dapat barang ikea terubat dah jiwa ni.. Huhuhu..

Tapi PS Ikea ni ada caj upah la..
Guna tenaga orang babe, tak kan free2 je..
Dengan minyak toll lagi..
Kalau di kira2 lebih kurang je sebenarnya..
Tolak campur minyak toll semua sama je harga yang PS caj kan..

Lagi satu, kira ok jugak kirim beli barang kat PS ni..
Takde la kita terbeli barang2 yang takde dalam list..
Sy kadang2 tu selalu je terbeli barang2 yang tak plan pon nak beli kat ikea tu..
Bila dah ada PS ni, kurang la sikit risiko terbeli barang2 ikea tu.. Huhuhu..

Nak order barang apa pon pening..
Sampai ubah 2 3 list barang..
Bila masuk website ikea tu ada je barang2 yang berkenan..
Dari takde dalam list tetiba terus masuk dalam list.. Ishhhh bahaya sungguh!

28 March 2016, PS Ikea Nilai/Sepang buat trip ke ikea..
Lepas buat 2 3 list, kira2 budget tak pikir apa dah terus hantar order whatsapp..
Kena confirm order cepat..
Pejam mata jela buat payment..
Sebab kalau tunggu lagi lama, lagi ubah ubah list..

PS ikea Nilai/Sepang ni ada 2 orang admin..
Admin diaorang pon ok, layan je apa cust diaorang nak..
Cust tanya apa2 barang, diaorang akan carik kan gambar apa kita nak..

Settle order & buat payment, tunggu la barang2 ikea idaman hati sampai..
Untuk PS ikea Nilai/Sepang ni salah satu pick up point mcd kota warisan.
Tapi malam tu sy keluar, kena la minta tolong PS ikea tu delivery sampai ke rumah..
Delivery ke rumah caj RM10 sahaja..

Last delivery ke rumah sy dalam pukul 11lebih..
Time tu sy pon baru sampai rumah..
Borak2 punya borak, PS ikea tu pernah duduk menyewa kat taman sy duduk tu..
So dia tau lah selok belok jalan masuk taman tu..
Barang sampai, waaaaaaa tersenyum puas iolls.. Huhuhu..
Tak sabar nak deco deco ikea..


Sekali 2 hyllis sy beli..
Masa 1st pergi ikea cheras tu kan takde stock..
Balik frust je sebab tak dapat beli..
Hari2 tengok gambar hyllis, mengidam sangat..


Ni barang2 lain..
Tak sabar nak kemas & deco deco..


Karipap ikea pon boleh kirim sekali..
Rupa macam ni sebab dah masuk peti ais dah jadi sejuk..
Dapat makan panas2 sedap nyaaaaaaaaaa...

Next month nak shopping lagi laaaa..
Hari2 bertambah wishlist apa nak beli ni..
Apa pun tq so much pada Jema & Nana (admin) yang sudi tolong belikan & delivery barang2 ikea sampai ke rumah..
Ni bukan kerja senang untuk diaorang beli barang, angkat barang & beratur nak bayar semua tu..
Dengan drive bawak kereta penuh dengan barang2..
Sy memang tabikk la kat diaorang sanggup bersusah payah buat semua tu..
Semoga di balas jasa baik uolls tolong kakak2 yang dah terkena SAKA barang2 ikea ni.. Hahahaha..
Jumpa nextmonth Jema & Nana.. Hihihi..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment