Followers

Saturday, 26 March 2016

Sushi King Alamanda Putrajaya

Hi & Assalammualaikum..

25 Mar 2016 (Fri), Alamanda Putrajaya

Ni kali kedua sy try makan sushi.
Nak bawak eshat try makan..
Sebab dia pon tak pernah makan sushi..
Sy nak menterjebak kan dia pulak.. Hehehe..
Ambik feel sikit B.. Nanti dah sampai jepun takde hal la.. Hahaha..

1st time makan dengan officemates kat mitsui KLIA..
Time tu memang tak tahu apa pon menu2 sushi ni..
Apa officemates hidang kan depan mata ngap ngap je..
Sampai la bila cicah sushi dengan wasabi..
Haaa ambik kau!
Dari duduk terus bangun ambik nafassss.. Wahahaha..
Pedas dia tarik sampai ke hidung..
Merah muka sampai keluar air mata.. Hahahaa..
Aduhh kelakar betul la..

Sy pon selamber jela colek wasabi tu banyak2..
Sekali ambikk.. Pedih hidungg.. Kihkihkih..

Sampai je sushi alamanda tengok orang beratur kat luar kedai tunggu table kosong..
Kitaorang tunggu tak lama pon..
Tak sampai 5minit ada table kosong..
Masuk je dapat bar table..

Sy pilih sushi yang sy makan jela time try dengan officemates haritu..
Yang lain2 macam tak masuk tekak je..


Ni yang sy suruh eshat try..
Ada lagi 2 pinggan, salmon & tauhu tu..
Yang salmon tu eshat sorang habis kan..
Erkkkkk lalu pulak dia makan salmon mentah tu..
Sy tengok pon dah kembang tekak.. Huhuhu..

First time eshat try makan sushi2 yang sy pilih tu, dia kata tak sedapp..
Kalau nak cuba merasa boleh laaa..
Alaaa u ni memang tekak tempoyak sungguh.. Hahahahha..
Kena cuba kali kedua baru eshat suka kot..

Sy 1st time try tu rasa nak terkeluar balik semua nya..
Bila cuba makan kali kedua haaa macam dah start suka je.. Huhuhu..
Macam kena repeat je lagi makan sushi ni.. :D


Princess pon sibuk nak makan sushi ye..
Dah besar nanti princess makan ye..
Kecik2 tak boleh makan.. Ibu abah je boleh.. Hehehe..

Sementara tunggu panas kan makanan dia, habis chopstick & mangkuk jadi barang mainan dia..
Mainan dia sy lupa pulak nak bawak..
Habis jatuh kelentang kelentung mangkuk ke bawah.. Hahahaha..


 Ibu & princess..


Settle makan jom la balik..
Antara sushi king alamanda & mitsui KLIA, sy lagi suka mitsui KLIA..
Lagi banyak pilihan sushi..
Kat alamanda ni tak banyak sangat pilihan..
Ke sebab sy pergi time malam, chef dah malas nak buat yang baru?
Lepas ni nak repeat lagi lah!
Nyummm nyummm!

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment