Followers

Monday, 4 April 2016

My Breastfeeding Journey : DIY Certificate Of Completion

Hi & Assalammualaikum..

Lama rasa nya tak bercerita my breastfeeding journey..
Alhamdullilah 24 Jamadilakhir (Sabtu 2 Apr 2016) genap penyusuan sy secara exclusive selama setahun..
Pengalaman breastfeed yang setahun ni nanti cerita entry lain..
Ni nak cerita COC Diploma dulu..


Taraaa DIY Certificate Of Completion untuk Diploma in Breastfeeding sy..
Lama dah mengidam nak kan certificate ni..
Seronok sebab dapat buat untuk diri sendiri..
Tak sabar nak frame & gantung kan..

Ada yang tanya untuk apa certificate ni..
Sijil ni sebagai reward untuk diri sendiri sebab berjaya susu kan anak secara exclusive..
Ada 4 stage.. Diploma, Degree, Master & PHD..
6 bulan pertama Diploma, 6 bulan kedua Degree..
6 bulan ketiga Master & 6 bulan keempat PHD..

Sekarang dah pas untuk 6 bulan kedua..
COC untuk degree otw nak buat..

Siapa nak sijil penyusuan ni, boleh email sy rina_ellisa@yahoo.com cepat..
Sy nak bagi 5 terawal yang email secara percuma..
Lepas tu orang ke 6 kena bayar eh..
Harga mampu milik punya..

Yang penting ada sesuatu reward untuk naik kan semangat kita menyusu kan anak..
Walaupon sehelai sijil je, tapi impak dia besar..
Percaya la.. Kepuasan menyusukan anak tak dapat nak gambarkan dengan kata-kata..
Dapat sehelai sijil ni, bahagia nya rasa! :)

Love, Rina Ellisa

7 comments:

  1. Sedihhh ! Kita tak exclusive sampai 6 bulan. 4 bulan dah start campur. Sobbss. Tapi until now breastfeed gak lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe makcik. next baby nanti fully bf lagi :)

      Delete
  2. wah...makin semangat nak bf secara xclusive. bg petua utk bykkan susu. sbb susu agak merundum skg

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak kan minum air masak & jangan skip pump..

      tu je rina amalkan.. :)

      Delete
  3. HAHAHAHAHHAA. ok. gelap capslock ko.

    hahahahah. go rina. i got too many on my plate lately. adam sya dah start bg formula milk. adam baru 4 months. in a day ade la 2 kali cmtu minom fm. uwaaa.. mommy got to put aside life issue tu dulu kan. sobsob

    ReplyDelete
  4. menariknya sijil nie..nak jugak lah...next month saya pun dah fully b.feed 6 bulan...

    ReplyDelete
  5. menarik ny.. nnt boleh order dekat awk..

    ReplyDelete