Followers

Friday, 22 April 2016

Selamat Berkursus 2bulan Paklang Adib!

Hi & Assalammualaikum..

3 Apr 2016 (Sun), BSN Bangi

Kalau throwback balik, memang nampak kesungguhan adib pergi open interview nak dapatkan job polis bantuan bsn ni..
Pagi2 sebelum subuh dah sampai rumah sy ambik segala sijil2 sekolah dia..
Lepas tu gerak terus ke KL pergi interview berdua dengan kawan dia naik motor..
Masa dia interview tu, ramai jugak yang datang..
Cuma 20 orang je akan di pilih..
Alhamdullilah rezeki adib & kawan dia, dua2 dapat job ni..

Dah dapat jawapan, dah dapat offer letter, kena buat check up semua..
Lepas tu kena pergi training 2bulan kat pulapol Bukit Sentosa..
Habis training, 6 june 2016 dia balik la..
Ada minggu suai kenal rasa nya seminggu, lepas tu cuti 2 3 hari & lepas tu terus report duty..
Dia dapat bsn mana pon tak tahu lagi..
Mak doa2 dia dapat dekat2..
Takde la dia tinggalkan mak & kitaorang pergi jauh2.. Huhuhu..


Selamat menggelapkan diri mu paklang!
Harap2 adib kuat semangat masa training tu..

Kena register pukul 2pm sampai 5pm rasanya..
Kitaorang sampai BSN bangi 10minit nak pukul 2pm..
Adib masuk dulu register semua, lepas tu kitaorang keluar balik makan tengahari..


Princess haritu merenggek sekejap je dalam kereta nak susu..
Time ibu tengah drive, duduk dengan nenek, nenek doidoi terus tidur..
Eshat ada class haritu tak dapat join hantar adib..

Sampai kedai makan, duduk kan dia dalam baby chair ni, pakcik2 dia 3orang tu melayan main dengan dia..
Behave je dia.. Good girl la anak ibu ni..
Ibu makan dengan tenang! Tq uncle ameer, unlce aref & uncle cu!
Habis makan, terus hantar paklang adib masuk balik kat bsn tu..

Diaorang tidur 1malam kat bsn bangi tu..
Esok nya baru gerak ke pulapol bukit sentosa untuk training 2bulan..
Nak gerak tu, adib ada msg bagitau dah gerak..
Dia suruh doakan dia kuat semangat..
Ehhh tetiba ku rasa sebak pulakkk.. Huhuhu..




Bergambar dulu sebelum adib masuk..


Eh hidung eka, sy & adib sama je sepesen..
Orang cakap macam hidung burung..
Hidung kakcik je tak samaaa.. Hahaha..



Abang adib takde 2bulan ni, korang 3 orang tolong behave ye..
3 orang adik2 kecik sy ni memang takut sikit dengan adib..
Sekali adib gertak sikit, masing2 tunduk nak angkat muka pon takutttt..


Princess & makngah..
Manja makngah ni..
Kadang2 elok je dia panggil makngah dia "ngahhh"


Happy family..


Pakngah & muhammad daiyyan..
Daiyyan pon behave je haritu..
Kitaorang duk bergambar2 kat parking tu, dia senyap je tengok gelagat makcik2 pakcik diaaa.. Hehehe..


Peace!



Bye2 paklang adib!
Selamat berkursus 2bulan..
Jaga diri & kuatkan semangat..
Bukan senang nak jadi senang..
Semuanya bermula dengan kesusahan, baru rasa nikmat kesenangan tu..

Harini 19hari day adib training..
Call sms pon takde dari dia..
Macam mana la dia kat sana..
Mak hari2 tanya sy ada tak adib call..
Mesti mak lagi rindu kat dia..
Tak sabar nak jemput dia balik 6june nanti..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment