Followers

Saturday, 21 May 2016

5km Batik Fun Run!

Hi & Assalammualaikum..

14 May 2016, Sat @ Putrajaya

2 3 minggu sebelum event nasib baik boleh register lagi..
Ni run anjuran sekolah lama kak ekin my officemates..
First time sy nak join run ni..

Hari yang dah di tunggu2 pon tiba..
Sy pukul 630am dah keluar rumah sebab 730am dah flag off..
Semangat ni keluar awal,tapi sudah nye sesat barat waze bawak..
Hazabedah sungguuhhhh..
Dari budget pukul 7am sampai,720am baru sampai..
Sy pon ingat2 lupa komplest presint 8 tu kat mana..
Sebelum ni dah pernah pergi sana..
Itu lah nak jadi kan cerita,sesat jugak jadinya..

Time nak masuk parking kereta, baru teringat kain batik tak bawak..
Apa guna larian tanpa benda penting tu, ialah kain batik..
Ingat kan sy sorang je tak bawak,kak sha pon tak bawak..
Haaa ada lah geng tak bawak & tak pakai..
Tapi ramai je tak pakai kain batik..

Dah sampai register semua ambik baju & bib..
Berkumpul kat pintu utama,exercise sekejap lepas tu terus flag off..
Wuuuuu berlari la kami beramai ramai..


Bila kak kin guna app iphone dia,jarak jadi 6.35KM.
Fuhh jauh jugakk..
Bercinta nak sampai ke garisan penamat..




Sambil-sambil lari, selfie dulu..

Dah nak sampai tu, borak-borak dengan kak sha, tau2 je dah sampai..
Bila berborak tu tak la terasa sangat jauhnya..


Yeyyy berjaya ke garisan penamat..
Dah habis larik baru tapak kasut tercabut..
Kalau tengah berlari tapak tercabut memang haru.. Hahaha..

Kasut sukan tu pon dah lama tak pakai..
Tu yang merajuk agaknya sampai nk tercabut tapakkkk..



Sebelum balik bergambar lagi..


Lori milo ada..
Sampai tak cukup tangan nak ambik milo.. Huhu..
Wuuu dapat minum milo sejuk2 sedap nyaaaa..


Selfie dulu dengan kak sha sementara tunggu cabutan bertuah..
Tapi sampai kesudah tak naik nomborrr.. Hahaha..


Ni lah pemenang best dress lelaki & perempuan..
Hebat kan!

Balik rumah tidur, bangun petang tu Ya ampun kaki sakit nyaaaaaa..
Rasa macam nak merangkak je..
Tak larat nak berjalan.. Hahaha..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment