Followers

Tuesday, 17 May 2016

Happy Birthday Muhammad Irsyad!

Hi & Assalammualaikum..

17 May 2016, Tuesday @ My Sweet Home

Last year tak dapat nak buat suprise untuk birthday my husband sebab sy dalam pantang kan..
Tahun ni kena tebus balik..
Maka bermula si isteri yang cantik manis ni google mencari idea selama beberapa minggu sebelum tarikh birthday si suami yang handsome..

Eshat kerja balik lambat hari selasa tu..
Sempat la sy sedia pape yang patut sebelum eshat sampai rumah..
Deco table cake siap,arrange kan makanan siap2..
Menu malam tu nasi lemak, nasi impit & kuah kacang..
Sy beli siap nasi lemak, nasi impit & kuah kacang order..
Senang beli je makanan sebab takde terkejar petang tu nak masak semua..

Konon nye lagi berapa minit eshat sampai rumah sy nak nyala kan lilin..
Tapi time tu pulak RA nangis nak susu..
Susu kan RA sekejap,tahu2 je dah dengar bunyik motor eshat kat laman rumah..
Kelam kelibut sy pergi dapur gas petik api nyala kan lilin..
Berlari ke depan tv hidup kan lilin..
Time tu bergetar getar tangan nerves kenapa tak tau..Hahaha..
Sudah nya tak semua lilin menyalaaa😆
Eshat buka je pintu rumah, taraaaaa supriseeeeğŸŽŠğŸŽ‰
Abi terkejut kannnn.. Hehehe..
Lepas tu sy suruh RA bagi card birthday kat abah dia..
Terkedek2 la si kenit tu pergi bagi kad tu..
Tapi sebelum tu dia bawak pusing dulu kad tu baru bagi kat abah diaa.. Hahaha..
Comil je kalau tengok video balik..
Card birthday sy diy sendiri..
Baru lah ada sentimental value.. Gittuwww!


Small deco celebration from ibu untuk Abi..


Birthday boy nyalakan lilin sendiri.. Huhuhu..


Lepas session bagi card birthday, kena tiup lilin pulak..
Time ni peluh bercucuran..Huhuhu..
Yela kipas tutup sekejap bagi laluan kat lilin birthday menyalaaaa..
Eshat tiup2 lilin tak padam,tiup tak padam..
Sy beli lilin magic.. Tapi lilin tu akan padam lepas 2 3 minit..

Habis sesi kat table cake, jom la kita makan nyummm nyumm..
Birthday boy dah lapar baru balik kerja nak makan..

Habis makan,sesi bergambar pulak..
Penat ibu deco banner tau.. Kena la bergambar banyak..
Banner words Happy Birthday tu sy guna balik time birthday RA haritu..
Cuma terbalik kan je & tampal words colour baru..
Settle bab banner..


Family potrait..



Cinta hati ibu..




Habis RA kena gomol..
Happy birthday Abi..
Harap Abi suka dan enjoy dengan suprise ibu buatkan ni.
Semoga jadi suami yang terbaik untuk ibu dan jadi abah yang terbaik untuk Raudhatul Aaishah..
We love u!

Love, Rina Ellisa

1 comment: