Followers

Sunday, 19 June 2016

13 Ramadhan 1437H - Rumah Mak Putrajaya

Hi & Assalammualaikum..

18 June 2016, Saturday

Menu sahur :-
- kurma
- air suam

Lagi berapa minit nak habis waktu sahur baru tersedar..
Sudahnya makan kurma 3biji & minum air masak 2gelas je..
Malam semalam nya terlena awal..
Tidur kan RA,dengan ibu sekali hanyut tidurrrr..


Bawak RA jalan2 kt dpulze..
Ibu ada nak beli barang sikit kat Mr Diy..


Lepas habis carik barang,bawak RA naik kereta mainan bunyik2 tu..
Suka betul dia naik..
Lepas tu terus gerak ke rumah mak putrajaya..
Tapi sebelum tu singgah bazar putrajaya dulu..


Sy teringin sangat nak makan nasi gegey..
Eshat la bagitau nasi gegey ada menjual kat bazar putrajaya..
Dia tahu pon dari tv rancangan meletop kebabom..
Nasi gegey ada masa slot dalam cerita tu..
Tu yang sy terus ajak eshat beli nasi gegey kat bazat putrajaya nun..

Sampai je gerai nasi gegey tu,ada staff sorang ni tegur macam selalu nampak sy..
Yela dik uii,sy yang repeat makan kat kedai 5kali dalam masa 2minggu..
Memang la diaorg cam muka.. Huhuhu..

Tapi feel rasa makan nasi gegey time buka puasa tu tak berapa feel sangat..
Sebab keropok dah lemau, ayam dah tak panas..
Makan kat kedai jugak syiok..
Diaorang baru cedok2 panas makanan, fuhhh layan..
Ok lepas ni kena berbuka kat kedai nasi gegey la..
Bulan puasa ni kedai nasi gegey start bukak petang sampai pukul 10pm..


Serius sedap sangat!
Durian tu yang buat sedap..
Harga RM7.. Tapi nasib baik sedap..
Eshat beli sebungkus je,makan la sikit sorang..
Hishh teringat2 pulak dah..

Dah pelita tepung pelita, baru lah nampak banner tepung pelita paya jaras..
Katanya famous tepung pelita tu..
Takde rezeki nak beli.. Lain kali lain hari laaaa..


Menu berbuka:-
- Sambal udang
- Siakap sambal
- Sup daging
- Apam balik
- Pulut durian
- Nasi gegey
- Air tembikai
- Tepung pelita
- Air sirap selasih
- Kuih koci
- Apple & Orange
- Kurma

Sup daging mom in law sedap..
Rugi tak makan time berbuka sebab sy dah teringin nak makan nasi gegey..
Tapi mom in law ada tapaukan makan untuk bersahur nanti..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment