Followers

Monday, 27 June 2016

21 Ramadhan 1437H - Shopping Raya

Hi & Assalammualaikum..

26 June 2016, Sunday @ IOI Mall Putrajaya

Menu sahur
- Telur masak kicap

RA dah sihat, dah boleh bawak dia shopping raya..
Jadinya, weekend ke IOI Mall putrajaya kitaorang 3beranak..

Terus tuju ke H&M cari baju & kasut untuk princess RA..
Masuk je, rambang mata.. Tak tahu nak pilih yang mana..
Orang pon boleh tahan ramai time tu..



Ibu sibuk pilih baju, RA pon sibuk pilih baju.. Wuhuuuu..
Besar dah anak ibu ni..
Banyak dress cantik2 untuk umur 3 tahun ke atas..

Untuk RA, dapat beli kan tshirt 2helai, baju jeans 1helai & kasut sepasang..
Dress cari tempat lain..
Jalan2 lagi masuk mothercare..
Fuhh dress kat situ harga pon boleh tahan..
Ibu beli kan seluar jeans je kat mothercare untuk princess..

Sama jugak situasi RA memilih baju sendiri masuk mothercare tu..
Semua baju dia selak selak konon memilih..
Padahal nak sepah2 kan je.. Hahaha..


RA tidur dah sementara tunggu abah shopping pulak..


Dari jauh dah tunjuk2 kereta menan ni nak naik..
Dah nak naik, duit syiling pulak tak cukup lagi seringgit..
Frust je princess kereta tak de bunyik.. Huhuhu..


Jadinya, eshat bawak la princess naik kucing ni RM10 untuk berapa minit tah..
Kemain suka lagi RA..

Jalan2 kat ioi tengok jam dah pukul 6pm..
Jom la kita beransur pulang..
Dress kita cari kat tempat lain nanti..
Takde yang berkenan kat mata ibu dress untuk princess..
Masuk parkson pon takde dress yang menarik..

Otw nak turun ke parking tu, jumpa booth kecik kat tengah2 tu ada jual kasut comil2..
Beli kan sepasang untuk princess pakai dengan dress atau baju kurung nanti..
Lepas tu zaas keluar nak ke bazar putrajaya pulak & nak berbuka kat rumah omma..

Menu berbuka:-
- Siakap goreng
- Cilo potong kicap
- sayur bayam goreng
- Daging masak kicap
- Jus mangga
- Buah mangga
- Ayam goreng
- Kuih talam

Ayam goreng & kuih talam eshat beli kat bazar..
Tu je sempat beli sebab dah nak dekat pukul 7..

Misi membeli dreas RA belum selesai..
Kena cari jugak sebelum raya ni..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment