Followers

Monday, 13 June 2016

7 Ramadhan 1437H - Kg Tanjung Rantau Negeri Sembilan

Hi & Assalammualaikum..

12 June 2016, Sunday @ Tanjung Rantau


Menu sahur :-
- Gulai ikan tongkol
- Telur dadar

Lauk tapau dari rumah mak..
Hari ahad tu buka puasa kat kampung abah eshat di Rantau..

l

Selfie dulu dengan my princess..
RA kalau pegang dia tak letak dalam car seat,memang tak duduk diam..
Habis semua benda dia nak usikkk..


Selfie bertiga pulakkk..

Sebelum sampai kampung, singgah bazar rantau dulu..
Panas sangat petang tu, sy tunggu dalam kereta je..

Menu berbuka :-
- Udang sambal
- Ikan sambal
- Tempe ikan bilis goreng ranggup
- Sayur campur
- Ikan tenggiri rebung masak lemak cili padi
- Tembikai susu
- Bubur jagung
- Murtabak
- Roti john
- Kuih puteri ayu
- Kuih apam
- Bubur lambuk
- Air kelapa

Haaa banyak menu..
Kalau dah berbuka ramai2 mesti akan ada berbagai juadah.. Meriah!
Main dish family eshat buat port luck..
Iolls beli je side dish kat bazar ramadhan.. Wuuu..

Tempe ikan bilis goreng ranggup tu maklang buat sedap nyaaa!!!
Sebekas besar maklang masak & habis licin..
First time makan terus sy & eshat suka..
Ok nak order kat maklang la..
Termimpi-mimpi dah.. Huhuhu..

Air kelapa satu cerek besar..
Ambik buah kelapa belakang rumah atuk nenek..
Letak ais minum sejuk sejuk sedap nyaaa..





Sementara tunggu waktu nak berbuka,jalan2 kejap kat luar rumah...
RA jumpa kelapa dia panggil 'ball ball ball'..
Banyak kali kitaorang betul kan ni kelapa sayang bukan ball..
Kan kelapa tu bulat,dia ingat bola.. Hehehe..



Tengok tu, sibuk dengan bola kelapa dia..
Ibu ajak bergambar pon lariii.. Huwaaaa..


RA dan toksu!
Dah nak berbuka,baru lah paksu sampai..
Tq toksu bagi duit raya awal kt princess..
Tahun ni paksu raya sarawak, tu dapat duit raya awal2..


Mak sedara RA paling kecik, farisha 11months..


Perempuan ambik tempat kat bawah..
Seronok makan ramai-ramai macam ni..


RA & Toknyang borak2 petang..


Habis terawih,masing2 gerak balik dah..
Esok nya nak kerja..
Sampai jumpa lagi semua nya..

love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment