Followers

Thursday, 7 July 2016

1 Syawal 1437H - Team Raya Mertua

Hi & Assalammualaikum..

6 July 2016, Wednesday

Tahun lepas raya RA kecik lagi..
Time tu baru 3bulan lebih..
Tahun ni princess dah besar dah pandai berjalan, Irsyad ajak ikut dia sembahyang raya pagi tu..

Tapi ada drama pagi2 tu. Wuuu..
Ingatkan takde dah drama pagi2 hari rayaaaa..
Lubang butang baju melayu tak di tebukkkkkk..
Dah moody Irsyad nak letak butang baju melayu tak boleh masukkk..
Ku pon lupa nak checkk malam tu.. Huwaaaa..

Naik hijau suami ku pagi2 raya tu..
Dah lambat nak pergi masjid, dengan baju melayu punya hal lagi..
Tahu jela bila dah lambat, tebuk lubang baju melayu pon tergesa gesa..
Sudah nya bila Irsyad keluar tengok lubang baju melayu bawah sekali habis dia gunting lebarrr..
Huwaaa sentap mak yang tempahkan baju melayu dia tuuu..


Ambik gambar dulu sebelum pergi masjid..
Princess ibu abah dia nak bawak..
Tapi solat raya Irsyad bawak kat dia..
Princess pon elok je duduk tepi time Irsyad sembahnyang..
Good girl princess ibu..

Family2 lain dah gerak pergi masjid..
Kitaorang je lambat keluar rumah..
Sampai masjid ngam2 orang baru nak bangun sembahyang..
Tercunggap cunggap iolls berlarik2 anak pagi2 raya..
Dalam 9lebih habis dah sembahyang raya..
Balik rumah siap2 pakai cantik2 nak salam raya dan bergambar..



















Puas bergambar dalam rumah, bergambar kat luar rumah pulak..





Tahun ni banyak orang share boomeerang kat ig..
Kitaorang pon buat jugakkk... Hahaha..
Dengan mom in law pon terjebak sekali buat boomerang.. :D

Tengahari keluar jalan beraya rumah sedara mara dekat2 situ je..
Pergi 3buah rumah..

Rumah 1st 2tahun lepas pon ada datang beraya kat sini..
Tiap kali kitaorang datang beraya, mesti ada yang bakar mercun..
Princess dari dalam kereta sampai masuk rumah sambung tidur..
Penat sangat pagi2 dah bangun..

Boomerang tak lupa buat jugak time nak balik tu.. Hahaha..
Terus deal 1buah rumah 1boomerang..


Rumah 2nd..
Harimau jadi penyambut tetamu.. Hihihi..
Princess pon berani nak dekat & pegang..


Menu kat next rumah ada laksa..
Fuhhh pekat kuah laksa tu terbaik lahh..
Dari pagi sampai ke tengahari makan rendang ketupat je..
Dapat ngap laksa nikmaaattt..
Nak balik boomerang satu kaliii..


Ambik gambar family berlatar belakangkan rumah kampung..
Cantik!



Rumah 3rd last beraya rumah sedara mara Irsyad..
Rumah tinggi atas bukit..
Tuan rumah kata port wajib kalau orang datang beraya ambik gambar kat situ..
Kitaorang apa lagi beramai2 la penuhkan tangga bergambar.. Huhuhu..
Boomerang masih tak tinggal jugaaaakkk.. Hahaha..

Princess banyak makan nasi impit..
7ketul dia makan..
Takpe nak makan je.. Jangan makan kuih raya dah..
Kalau tak jadik hijau ibu kanggg.. Hahahaa..

Lepas habis beraya terus balik rumah & melepak je kat rumah sampai malam..
Esok nya baru sambung beraya..


Petang tu paklang maklang (adik abah in law) datang kampung pilah..
Paksu Azman pon ada..
Siap solat magrib jemaah sekali kat kampung..


Tq toksu bagi princess duit raya..
Abah pon dapat.. Ibu je tak dapatt.. Wuuhuuu..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment