Followers

Monday, 11 July 2016

5 Syawal 1437H - Team Raya Langat

Hi & Assalammualaikum..

10 July 2016, Sunday


Ahad tu ada jemputan kahwin anak officemate kat ukm bangi.
Pagi ke sana dulu, lepas tu terus gerak ke Hulu Langat beraya..

Rumah wajib pergi tiap kali raya ialah rumah Nenek Soyah..
Tiap2 tahun mesti plan adik beradik nak pergi..
Nenek soyah jelah penganti arwah andung kat langat tu..
Sekurang nya kami adik beradik balik kampung arwah ayah arwah andung..

Tiap kali balik langat, terasa andung ada tunggu kitaorang balik..
Macam terasa kelibat andung ada je kat beranda depan tu duduk..
Hmmmm.. Rindu nya kat arwah andung..




Sampai rumah nenek soyah, dijamu makan dulu..
Macam2 menu ada..
Ada laksa, ada sambal tempoyak udang..


Pulasan fresh dari pokok!




Dah habis makan, jalan2 rumah andung kejap..
Tak dapat masuk dalam, tengok dari luar pon takpe..
Banyak kenangan kat rumah andung ni..
Kenangan dengan arwah ayah, dengan arwah andung..
Rindu!


Nak ambik gambar dengan RA sekarang bersilattttt..
Tak nak duduk diam dah..
Fuhhh peluh2 ibu kejar nak bagi dia duduk diam sekejap je nak bergambar..



Baju kaftan RA ni, sy tempah dengan junior sekolah teknik dulu..
Tq adik Ilham Nabila.
Next year akak tempah lagi baju kat awak ye..


Dah berpeluh2 ambik gambar semua, jom lah kita masuk rumah balik sambung makan kuih raya..


Masa datang rumah nenek soyah tu, tatik ada kat situ..
Lama tak jumpa dia..
Last jumpa masa dia dalam pantang..
Anak dia pon dah besar..
Kawan masa kecik2 dulu main sama2..


Sebelum balik, wajib ambik gambar ramai ramai dulu..
Dah 3tahun ada gambar kenangan beraya dengan nenek soyah dan atuk sahar..
Moga dipanjangkan umur utk kami bertemu lagi..


Rumah kedua wajib singgah, rumah Atok Maas & Nenek Mai..
Tahun lepas pergi Nenek Mai takde rumah.. Atok maas je ada..
Time tu Atok Maas tengah ambik durian..
Dia bagi kitaorang bawak balik durian je..
Tahun ni Atok Maas & Nenek Mai ada rumah, boleh la beraya dengan diaorang..
Time raya ni lah baru dapat berjumpa..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment